Taşlardan Selfie'lere: Pakistan'da Avustralyalı Süper Hayran Karşılandı

taslardan-selfie'lere:-pakistan'da-avustralyali-super-hayran-karsilandi

Avustralya kriket hayranı Luke Gillian Karaçi’de© AFP

Avustralyalı kriket hayranı Luke Gillian 1998 Pakistan’ı en son ziyaret ettiğinde, halkın arasına çıkmaya cesaret ettiğinde ev taraftarları ona taş attı. Bu günlerde herkes selfie istiyor. Gillian, yaklaşık çeyrek asırdır ülkedeki ilk turları için küçük bir Avustralyalı hayran grubuyla Pakistan’a geri döndü ve aldıkları karşılama karşısında şaşkına döndü.

Avustralya 24 yıl boyunca birçok uluslararası ekiple birlikte güvenlik gerekçesiyle Pakistan turuna çıkmayı reddetti.

Lahor’da 2009 Sri Lanka takım otobüsüne yapılan ölümcül terör saldırısının ardından durum daha da kötüleşti, ardından Pakistan oynamak zorunda kaldı ”

Ancak kriket delisi ulus, şu anki turunu dünyanın en üst sıradaki Test ekibinin turunu tamamlıyor. Üçlü Test serisi, Ravalpindi ve Karaçi’de yapılan beraberliklerden sonra önümüzdeki hafta Lahor’da karar verecek.

Gillian, “Dışarı çıkmak çok tehlikeli olarak algılandı” dedi Avustralya’nın son turu 2009.

“Dışarı çıktığımda yürüyen büyük insan grupları vardı.sokaklarda ve bana taş atıldı.

“Ve gittim, ‘Hayır, sadece eve döneceğim, buna katlanmak zorunda değilim’ ”

Neredeyse çeyrek asır sonra, tavırlar değişti.

“Sanırım Ravalpindi’de fotoğraflarım her gün kolayca çekildi” yaşındaki Victoria AFP’ye anlattı.

Pasta parçası

“Bana kaç bardak çay, kaç parça kek, şişe Pepsi, su ve insanların bize ‘küçücük ufacık bir hediye’ olarak verdiklerini bilmiyorum. teşekkür ederim’ — bedava saç kesimi, bedava çamaşır.”

Çoğu Avustralyalı gibi, Gillian da çocukken kriket sporu yaptı.

“Büyüyün kanında kriket var” dedi.

“Yürümeyi bilmeden sık sık bir kriket sopası veya topu tutuyorsun ve yürüyebildiğin anda koşunu işaretliyorsun – bowlinge kadar.”

Yıllar boyunca kriket oynayan her büyük ülkeyi ziyaret etti — hatta Shane Warne, Adam Gilchrist, Michael Clarke ve Justin Langer gibi Avustralyalı harikalarla sosyalleşme.

Ancak o günler geçmişte kaldı, yoğun sosyal medya incelemeleri altındaki modern oyuncular, oyuncuları yasadışı bahisçiler gibi “istenmeyen” unsurlardan uzak tutmak için katı maç şike protokolleri.

“Artık kendimle takım arasında güçlü bir kopukluk var” dedi Gillian.

“15 yıl geriye gidelim… (oyunculardan) ‘Eğer bize katılmak isterseniz, oyundan sonra bu yere bir bira içmeye gideceğiz’ diyen kısa mesajlar alın. Gitti ve onu özlüyorum” dedi.

Gillian bu geziyi Pakistan’ın kendisini güvenli bir kriket destinasyonu olarak yeniden kurma çabalarını desteklemek için yapmaya karar verdiğini söyledi. Avustralya.

“Dış dünyaya kriket izleyebileceğimizi ve Pakistan’a gidebileceğimizi ve güvende olabileceğimizi, mutlu olabileceğimizi ve eğlenebileceğimizi göstermek için maç için buradayım” dedi. Sosyal olarak bu, yıllar öncesine göre 24 çok daha rahat. Burada olmak çok daha kolay. Pakistan’ın tadını çıkarmak çok daha kolay.

“Bence bu aşk, birbirinin kucaklaşması ve oyunun kendisi, daha geniş bir kitleye ulaşırsa, o zaman harika oyunu satabilir ve iki ulus ve iki kültür arasındaki bağlantıyı satabilir.

Tanıtıldı

“Kazan ya da kaybet, fark etmez.”

2009( Bu hikaye NDTV personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir